Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

A legenda újra életre kelt

Egyszer volt, hol nem volt… A magyar népmese napját 33 tanulóval és 4 kísérő pedagógussal Budapesten ünnepeltük a Székelyföldi Legendárium és a Magyarság Háza meghívására.  A nagy sikerű daliás tölgyfa legendájának története így újból életre kelhetett a Várkert Bazár színpadán.  Benedek Elek születésnapján a Legendárium Fesztivál díjazottai mutatkoztak be a budapesti közönségnek. A békéscsabai Petőfis diákok mellett Rozsnyóról, Beregszászról, Nyárádszeredáról, Szamosújvárról, Felsősófalváról és Csantavérről érkeztek diákok. A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a budapesti bemutatkozásra, izgalommal várták a szereplést. Az impozáns épületben programokkal, kézműves foglalkozással, játékokkal várták a gyerekeket, amit birtokba is vettek. A legendáriumos rajzfilmfigurákkal már ismerősként üdvözölték egymást. A kulisszák mögött azonban lázasan folyt a készülődés az előadásra, amit kellő komolysággal és tudásuk legjavát adva adtak elő a gyerekek. Az elismerés nem is maradt el, legendánkat vastapssal jutalmazta a közönség. A programot a csapatokkal karöltve egy közös megemlékezés zárta. Meglátogattuk Elek Apó kútját, ahol a szervezők egy kis megvendégeléssel kedveskedtek a gyerekeknek. A késő délutáni ebéd előtt még egy külön programot szerveztünk diákjainknak. A szabadidő hasznos eltöltésére a CyberJump ugráló parkot választottuk, ahol önfeledten ugrálhattak a gyerekek a különböző nehézségű pályákon. A sok mozgás után a kellemes ebéd is jobban fogyott.
Hálás szívvel gondolunk Fazakas Szabolcsra, a Legendárium Fesztivál atyjára, aki megálmodta, majd csapatával létre is hozta ezt az országokon átívelő fesztivált, amely szól barátságról  összetartozásról, testvériségről, hagyományok ápolásáról, őrzéséről és ennek mi is részesei lehetünk.

Köszönjük a Munkácsy Emlékház vezetőjének, Szabóné Bogdán Adriennek és munkatársainak, hogy ismét rendelkezésünkre bocsájtották a korhű ruháikat, Bottáné Orczifalvi Évának, a Mackó Kuckó óvoda vezetőjének és munkatársainak, hogy az általuk készített díszletet felhasználhattuk, illetve Lenkefi Zoltánnak, a Napsugár Bábszínház igazgatójának, hogy kellékükkel izgalmasabbá varázsolhattuk előadásunkat.

Kurucz-Papp Ildikó

Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva.